ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

петък, 12 март 2010 г.

Алоето - какво лекува, на кого ще помогне?

Напоследък множество фирми предлагат хранителни добавки с Алое Вера и всеки ну уверява, че едва ли не е панацея и лекува всички заболявания. За съжаление в морето от информация границите на конкретните заболявания, които могат да бъдат излекуване се е поразмила, но ще се опитаме да ви представим някаква обобщена картина.

Защо Алое Вера помага - растението произвежда хранителни вещества с помощта на слънцето, както всички други растения. Гелът от Алое може да бъде наречен най-съвършеният естествен растителен сок, мощен антиоксидант - повишава имунната защита на организма , подпомага изхвърлянето на токсини и помага на лечебния процес. Стимулира умствените способности, подсилва организма. Убива вирусите и бактериите, намалява възпаленията и болките; Стимулира растежа на нови, здрави клетки.

Диапазон заболявания, които можете да повлияете:
*Възпаление на сливиците;
*Астми, бронхити, бронхопневмонии, вирусни инфекции;
*Грип;
*Всички заболявания на стомашно-чревния тракт - язви, гастрити, колити, хемороиди,
чер­нод­роб­ни, жлъч­ни;
*Заболявания на нервна почва - стрес, преумора, свръхнапрежение, мигрена;
*Хипертония,
диабет;
*Сърдечно-съдови заболявания;
*Затлъстяване;
*Болки в ушите;
*Синузит;
*Артрити и ставни проблеми;
*Акне и обриви (включително алергични),
при кожни болести - псориазис, екземи, херпеси;
*При гинекологични заболявания, хормонални проблеми, за увеличаване млякото на кърмачките;
*Заболяване на щитовидната жлеза;
*Рак.Мно­го по­пу­ля­рен е на­род­ни­ят лек от алое, чер­ве­но ви­но и пче­лен мед, кой­то е по­ка­зал доб­ри ре­зул­та­ти при за­сег­на­ти от ту­мор­ни об­ра­зу­ва­ния,осо­бе­но при же­ни с буч­ки по гър­ди­те или с ми­о­ма ;
*Оч­ни за­бо­ля­ва­ния - къ­сог­лед­с­т­во, по­мът­ня­ва­не, как­то и за за­сил­ва­не на оч­ния нерв.

*За възстановяване на тъкани ( рани от залежаване, гангрени, изгаряния, травми );
*За внос на енергия в организма; предпазва от радиация и предотвратява уврежданията на организма .

Про­ти­во­по­ка­за­ния

В го­ле­ми до­зи и при про­дъл­жи­тел­на упот­ре­ба бил­ка­та е ток­сич­на. Да не се при­е­ма при чер­нод­роб­ни и жлъч­ни бо­лес­ти, ос­т­ри въз­па­ли­тел­ни за­бо­ля­ва­ния на сто­маш­но-чрев­ния ка­нал, бре­мен­ност, мен­с­т­ру­а­ция, кръ­во­из­ли­ви, цис­тит, хе­мо­ро­и­ди, при бо­лест на Кро­ун, ул­це­ро­зен ко­лит, сто­маш­ни бол­ки. Не се ­пол­з­ва по вре­ме на бре­мен­ност и кър­ме­не, как­то и при де­ца под 12-го­диш­на въз­раст.
При упот­ре­ба са въз­мож­ни стра­нич­ни ефек­ти - сто­маш­но-чрев­ни ко­ли­ки, ди­а­рия. При про­дъл­жи­тел­но ползване мо­же да се наб­лю­да­ват на­ру­ше­ния във вод­но-елек­т­ро­лит­ния ба­ланс.

- Освен за пиене, Aloe Vera Gel може да се прилага и външно. При екземи и псориазис - поразеният участък от кожата се намазва с памуче 2-3 пъти дневно. При болки в гърлото се прави гаргара.

Химичен състав и свойства :

Повечето от съставките не предизвикват желания резултат поотделно. Силата на всички тях е в съвместното им действие (синергизъм). Аминокиселини: Човешкото тяло се нуждае от 22 аминокиселини, а 20 от тях се намират в Алоето, 8 от които са незаменими и затова се налага да бъдат приемани чрез храната. Захари ; Сапонини; Минерали: магнезий, калций, манган, цинк, фосфор, хром, калий, натрий, хлор.

Витамини: Съдържа широк спктър от витамини, най-известните от които са антиоксидантните - "А" ( бета -каротин ), "С" , "Е". Алое Вера е един от редките източници на витамин В12, В1, В2, В3, В6.
Ензими: Нормализират функцията на храносмилателната система, унищожават бактериите и действат противовъзпалително.
Лигнини: Алое Вера има способността да достигне седмо ниво в кожата с което лекува и се грижи за цялостния слой кожа и лигавица в организма. С действието си подмладява кожата, давайки свежест и блясък, помага за отстраняване на целулит. Антракнини: силно антибактериално, обезболяващо, антивирусно действие и срещу хиперпигментация. Растителни стерони: Те намаляват възпаленията.
Салицилова киселина: Хипократ открива салицила 400 год. пр.н.е. Намалява високата температура, обезболява, ускорява отстраняването на некротичната тъкан от раните.

Алое Вера унищожава трайно следните микроорганизми: Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeroginosa, Propinbacterium acnes, Streptococcus viridis,Klebsiella pneumonia, Salmonella albicans, Salmonella paratyphi, Streptococcus pyogenes, Escherichia colli, Mycobacterium tuberculosis, Corynebacterium xerosis, Enterobacterium cloace, Trychophyton rubrum, Trychophyton mentagraphytes, Candida albicans, Всички вируси на Hepatitis.

1 коментара:

Alloe.net 7 април 2010 г. в 2:15  

Алое гел помага срещу много заболявания, но зависи от коя фирма се купува - имат различна преработка. Истинският гел не трябва да съдържа части от листата! Моят син се справи с астмата и отслабна, справи се бързо след 20-годишно боледуване и дебелеене от кортизоните - ето, вижте го:
alloe.dir.bg/_wm/pbasic/?df=186&GDirId=65790becbc3a76296af72f792770c629

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics